Gå til hovedinnhold Gå til søk

Huset i Svingen

Huset i Svingen – vår interne arena for arbeidsutprøving! Her er gjenvinningstanken satt ut i praksis. Vi mottar og restaurerer brukte ting og selger dette for en rimelig penge. Her er en oversikt over ulike arbeidsstasjoner og oppgaver ved Huset i Svingen

Huset i Svingen er lokalisert ved E6, i Follaveien 39 og gir verdifulle arbeidstreningsplasser for våre jobbsøkere. Den nye butikken åpnet sommeren 2017 og er stadig under utvikling.

Åpningstider:
Mandag – Fredag
kl 10:00 – 16:30

Lørdag
kl 11:00 – 15:00

INFORMASJON VEDRØRENDE HENTETJENESTE

På befaring tar vi med oss, eller gjør avtale om henting på et annet tidspunkt av det vi anser har en verdi for videresalg i vår butikk.

Ved Huset i Svingen kan våre jobbsøkere få arbeide ved følgende avdelinger og arbeidsoppgaver:

MOTTAKET

Her tar vi imot leveringer fra både privatpersoner, samt fra butikkens egen varebil. Ved ankomst må alle hjelpe til med en grovsortering av møbler, klær, ting og tang. Møblene plasseres slik at de er mest mulig salgbar slik de oppbevares på mottaket.

ARBEIDSSTASJON FOR SORTERING AV TØY OG SKO

Grovsortering av tøy og sko til merkede kasser (sko, klær, duker/-gardiner, vesker/bager, ting/tang, butikk, Iris). Sorteringen påvirkes noe av sesong. Når eskene/sekkene er fulle, tapes de og plasseres til side for for vask/rens før salg.

ARBEIDSSTASJON FOR SORTERING AV GJENSTANDER

Sortering av gjenstander til merkede kasser. I tillegg kildesortering for ødelagte/ubrukelige gjenstander. Mulighet for både selvstendig arbeid og samarbeid med andre.

ARBEIDSSTASJON FOR VASKING AV GJENSTANDER

De ferdigsorterte gjenstandene vaskes puljevis i maskin. Kopper og kar prioriteres først. Blomsterpotter og krukker tas til slutt. Når gjenstandene er vasket, skal de tørkes og legges forsiktig ned i kasser og er klar for salg. Mulighet for å kunne jobbe både selvstendig og i samarbeid med andre.

ARBEIDSSTASJON FOR MØBEL- OG TEPPERENS

Alle møbler og tepper vaskes og/eller renses før de plasseres slik at de er mest mulig salgbar. Gulvtepper/matter og myke møbler støvsuges og renses. Harde møbler vaskes. Med jevne mellomrom må det tørkes støv av de utstilte møblene.

BRUKTBUTIKKEN

Arbeidsoppgavene kan være alt fra varemottak, vareplassering, rydding, klargjøring, rengjøring, prising av varer, kundebetjening og kassearbeid.

ARBEIDSSTASJON – EL-ROM

Oppgaver som testing, klargjøring, rengjøring og prising av el-varer.

MATSENTRAL

Oppgaver som varemottak, sortering, renhold og kundebehandling, samt varepåfylling. Måling av temperaturer i kjøl og frys.

VASKERI

Oppgaver som sortering, vask, stryking og prising av klær, sko, duker, gardiner.

ARBEIDSSTASJON – PRISING

Oppgaver: Prising av gjenstander i de grønne merkede kassene som kommer fra Mottaket (sammenligning av priser på nettet). Sortering av grønne merkede kasser til aktuelle reoler. Fjerne ev. ødelagte gjenstander (kildesortering).

TRANSPORT

Oppgaver: Henting av matvarer til matsentralen, henting og levering av varer, samt flytteoppdrag.

SONEVASK

Aktuelle gulv/rom som skal rengjøres ved hjelp av støvsuging og vask er; handicap WC, ganger, kontor, el.-/klargjøringsrom, kjøkken og spiserom. I tillegg skal benker og bord vaskes, søppel tømmes og det skal fylles på med tørkepapir, såpe og toalettpapir.